6 situatii in care lentilele de contact sunt o alternativa excelenta la ochelarii tai de vedere

Atunci cand ai un viciu de refractie, fie ca te-ai nascut cu el sau l-ai dobandit pe parcurs, este necesar sa il corectezi cu dioptriile potrivite si de cele mai multe ori ti se recomanda purtarea ochelarilor de vedere.

Insa, decizia de a purta ochelari de vedere implica in cele mai multe cazuri si o schimbare in stilul tau de viata, mai multa responsabilitate si mai multa atentie din partea ta, lucruri pe care este posibil sa nu iti fie prea usor sa le adaptezi personalitatii tale, mai ales daca esti o persoana dinamica si ai un stil de viata activ. Daca acum 100 de ani ochelarii erau singura varianta disponibila pentru corectarea vederii, in zilele noastre avem o alternativa foarte buna in lentilele de contact.

Daca faci parte dintre persoanele care sunt purtatoare de ochelari de vedere si iti doresti o alternativa pentru a obtine confortul deplin in desfasurarea activitatilor tale de zi cu zi, atunci randurile de mai jos sunt pentru tine.

Iata 6 situatii in care ochelarii de vedere pot fi inlocuiti cu lentile de contact, confortul tau vizual ramanand neschimbat:

  1. Scapi de grija ochelarilor in vacanta

Daca porti ochelari de vedere, stii deja ca acestia necesita o atentie deosebita, precum si curatare si intretinere adecvata pentru o durata de viata cat mai lunga.

Un bun motiv pentru care ai putea opta pentru lentile de contact ca si alternativa la ochelarii tai de vedere, este confortul deplin oferit de acestea. Lentilele de contact sunt create in asa fel incat sa nu incomodeze absolut deloc purtatorul, de cele mai multe ori acesta uitand ca le poarta. Iar daca iesi in oras cu prietenii, la o petrecere sau mergi intr-o vacanta, parca este placut sa nu ai grija ochelarilor de vedere, nu?

  1. Poti inlocui ochelarii de vedere la petreceri si evenimente

Daca porti ochelari de vedere probabil ai fost de multe ori in situatia in care acestia nu se potriveau cu tinuta ta, mai ales daca te pregateai sa mergi la un eveniment important. O rochie de seara eleganta parca nu vine bine accesorizata cu ochelari de vedere, nu? In cazul acesta poti inlocui ochelarii de vedere cu lentilele de contact si te poti bucura de avantajul estetic al acestora.

  1. Iarna lentilele de contact iti pot fi cele mai bune „prietene”

Daca esti purtator de ochelari de vedere atunci cu siguranta cunosti sentimentul acela cu care te intalnesti deseori iarna, cand treci de la o temperatura rece la una calda si ochelarii ti se aburesc. Nu e prea placut, nu-i asa?

Ei bine, un important avantaj al lentilelor de contact este ca acestea nu se aburesc, nefiind afectate de trecerea de la o temperatura la alta. Un mare plus de confort pentru tine, asa ca, daca ai programat o excursie la munte iarna asta, iti recomandam sa iti pui in bagaj si o pereche de lentile de contact.

  1. Ai libertate de miscare atunci cand ai nevoie

Daca esti o persoana dinamica, activa, plina de viata, atunci este posibil ca ochelarii de vedere sa iti stea deseori in cale in realizarea activitatilor tale de zi cu zi. In acest caz, este bine sa ai mereu aproape si o pereche de lentilele de contact, care iti vor conferi libertatea de miscare de care ai nevoie.

  1. Poti purta si ochelari de soare vara

Un alt avantaj al lentilelor de contact este faptul ca acestea iti permit si purtarea ochelarilor de soare, vara, oferindu-ti in acelasi timp, atat o vedere clara, cat si posibilitatea de a-ti proteja ochii de actiunea nociva a razelor ultraviolete. O alta varianta pe care ai putea sa o iei in calcul vara, in cazul in care ai un viciu de refractie, consta in ochelarii de soare cu dioptrii. Acestia sunt perfecti pentru condus sau pentru vacante, oferindu-ti confort si protectie in acelasi timp.

  1. Poti desfasura fara grija activitati sportive

Cei care practica activitati sportive, indiferent de natura acestora, pot fi deseori incomodati de ochelarii de vedere, iar lentilele de contact sunt o alternativa foarte buna in acest caz, intrucat permit un camp vizual extins, libertate mare de miscare si pot fi utilizate si in cazul sporturilor de apa sau de echipa.

Daca esti purtator de ochelari de vedere si urmeaza sa ai un eveniment important, o petrecere, o vacanta sau practici deseori activitati sportive, lentilele de contact pot fi o alternativa foarte buna.  Este important totusi ca mai intai sa mergi la un control optometric amanuntit, pentru a vedea daca dioptriile pe care le ai la ochelari vor fi aceleasi de care ai nevoie si pentru lentilele de contact. In caz contrar, medicul iti va face cele mai bune recomandari.

Noi te asteptam la Profi Optic Iasi pentru consultatie, recomandari si alte sfaturi utile.