Ochelari pentru condus. Scapa de stresul la volan noaptea

Indiferent ca esti sofer doar in vacanta sau petreci mult timp la volan datorita jobului, acesti ochelari pentru condus au devenit un accsesoriu necesar. Condusul este o provocare pentru ochii tai. Lumina farurilor LED sau halogen, strălucirile ce apar pe șosea atunci cand aceasta este umeda, viteza de deplasare, precum si aglomerația tot mai mare sunt factori care diminueaza atat confortul soferului, cat si siguranta in trafic.

Astfel, vederea clara si sanatoasa devine un lucru primordial pentru a elimina stresul atunci cand te afli in trafic si pentru a te asigura ca atat tu, cat si ceilalti participanti la trafic, sunteti in siguranta.

Daca te regasesti printre cei 63% dintre soferii carora le este teama ca vor fi orbiti de farurile masinilor care vin de pe contrasens atunci cand merg cu masina noaptea, iti recomandam sa iei in calcul achizitionarea unor ochelari pentru condus.

Iata care sunt cele mai importante beneficii ale ochelarilor pentru condus pe timp de noapte:

1. Efectul de orbire este redus la minim

Printre cele mai suparatoare fenomene pe care soferii le intalnesc in trafic se regaseste lumina puternica de la farurile celorlalte masini. Contrastul dintre farurile celorlalte automobile si intunericul noptii determina o senzatie de stalucire intensa pe care ochii soferilor nu o suporta, astfel cauzand un disconfort puternic. O solutie pentru aceasta problema consta in ochelarii de vedere pe ale căror lentile s-au realizat tratamente care estompeaza efectul de strălucire inclusiv cele de la farurile moderne LED sau xenon. În plus, reflexiile de lumină enervante, de exemplu de pe străzile umede, sunt reduse semnificativ.

2. Reduc efortul depus pentru observarea detaliilor in trafic

Lentilele special concepute pentru condus pe timp de noapte măresc contrastul intre elementele pe care le vezi. Astfel, poti repera mai usor obstacolele din trafic sau obiectele de la marginea soselei. În timpul zilei, efectul de creștere a contrastului asigură o conducere relaxată.

3. Ajuta la aprecierea corecta a distantelor in depasiri sau la parcari

Intunericul noptii este un factor ce slabeste claritatea vederii in timpul sofatului. Asadar, ochelarii de vedere speciali pentru condus in aceste conditii faciliteaza observarea detaliilor diminuate de lipsa luminii. De asemenea, lentilele ajuta la focalizarea atentiei la drum in timpul condusului si receptarea tuturor unghiurilor din campul vizual.

Aceste facilitati ale vederii, pe care ochelarii cu lentile speciale pentru condus le ofera, au un rol important in simple manevre precum efectuarea parcarilor sau aprecierea distantelor in trafic, manevre care, executate necorespunzator, pot produce accidente, punand in pericol viata participantilor la trafic.

4. Permit schimbarea relaxata a privirii intre sosea, bordul masinii si oglinzi

Ochelarii de vedere pentru condus noaptea iti pot oferi si facilitatea de a avea un spectru larg de observatie. Acestia iti ofera claritate si focus in toate punctele pe care lentilele le acopera. Astfel, schimbarile dintre diferitele planuri pe care te concentrezi in timpul condusului precum soseaua, bordul masinii sau oglinzile laterale, nu iti obosesc ochii.

5. Ideali pentru a fi purtati si in viata de zi cu zi, nu doar la volan

Acest tip de ochelari speciali pentru condus poate fi purtat si in activitatile de rutina, din afara masinii. Dioptriile lentilelor sunt perfect functionale pentru citit, urmarirea emisiunii preferate sau pentru lucrul la calculator. Mai mult decat atat, protectia UV pe care acestia v-o ofera ii face ideali pentru plimbari in aer liber, intr-o zi insorita.

Asadar, ochelarii de vedere speciali pentru sofatul in conditii de noapte sau de vreme ploioasa cu ceata sunt un „must” pentru tine, in cazul in care petreci mult timp la volan si obisnuiesti sa te intalnesti cu aceste situatii.

De asemenea, iti recomandam sa faci un control oftalmologic periodic pentru a te asigura ca nu reprezinti un pericol pentru ceilalti in trafic, luand in considerare ca peste 300,000 de accidente in trafic sunt cauzate in fiecare an la nivel mondial ca urmare a vederii slabe.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=mL0wXXrVyHA

Profi Optic Iasi te asteapta pentru ca impreuna sa imbunatatim confortul tau in timpul condusului, si totodata sa usuram activitatile tale de zi cu zi.