Intretinere si curatare: cum sa cresti durata de viata a ochelarilor tai?

Decizia de a merge la un consult oftalmologic, insotita de nevoia de a purta ochelari de vedere, reprezinta pentru fiecare dintre noi un pas important, o schimbare si o investitie pe termen lung. Si in functie de nevoia ta si afectiunile oculare pe care le ai, investitia va fi mai mult sau mai putin costisitoare. Un lucru e cert, a purta ochelari nu se rezuma doar la actiune in sine, ci implica multe alte schimbari, atat in ceea ce priveste imaginea ta, cat si obiceiurile pe care le ai.

Fie ca esti purtator de ochelari de vedere sau iti place sa porti ochelari de soare accesorizandu-ti tinutele in cele mai cool moduri posibile, este important sa stii cum sa iti eficientizezi investitia, avand grija de ochelarii tai intr-un mod cat mai corect, pentru a creste durata de viata a acestora si pentru a te bucura o perioada cat mai lunga de timp de beneficiile lor.

Aceste lucruri se aplica si sportivilor care practica activitati ce implica utilizarea ochelarilor, cunoasterea modalitatilor de ingrijire adecvata a acestora fiind foarte importanta pentru a-i mentine intr-o stare cat mai buna si pentru a beneficia de o vedere cat mai clara.

Iata care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de curatarea si intretinerea ochelarilor tai, precum si cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te bucuri de acestia pentru o perioada mai indelungata de timp:

Solutii de intretinere a ochelarilor

Pentru o vedere cat mai clara atunci cand porti ochelarii de vedere, este bine sa folosesti o solutie speciala de intretinere pentru curatarea acestora. Solutia de curatare nu trebuie sa contina alcool sau alte substante agresive de curatare, intrucat acestea pot afecta tratamentele aplicate lentilelor si pot diminua rezistenta ramelor.

Spray-urile de curatare

Una dintre cele mai des intalnite metode de curatare a ochelarilor este utilizarea spray-urilor de curatare. Acestea sunt potrivite pentru orice tip de tratamente aplicate lentilelor de vedere, fiind usor de folosit si recomandate si pentru lentilele ochelarilor de soare polarizati sau non-polarizati si pentru ochelarii cu tratamente anti-reflex sau anti-static.

Cu ajutorul spray-urilor speciale pentru ochelari, lentilele for fi curatate perfect si delicat, putand fi utilizat inainte de fiecare purtare fara a afecta calitatea acestora.

Laveta din microfibra

Pentru curatarea adecvata a ochelarilor, indiferent de tipul acestora, este bine sa folositi doar lavete speciale din microfibra, intrucat acestea nu zgarie si nu deterioreaza lentilele, asigurant o curatare rapida si optima si putand fi folosite atat pe suprafetele umede pentru indepartarea solutiilor de curatare, cat si pe suprafetele uscate, pentru indepartarea urmelor lasate de degete sau a particulelor fine din aer.

Curatarea in doi pasi simpli

Avand la indemana o solutie potrivita de intretinere a lentilelor si o laveta din microfibre, curatarea ochelarilor devine un proces foarte simplu si rapid, ce se poate efectua in doi pasi:

(1) Pulverizarea solutiei pe ambele parti ale lentilei

(2) Stergerea usoara a ambelor parti ale lentilelor cu laveta din microfibra pentru a elimina solutia de curatare.

Sfaturi utile pentru cresterea duratei de viata a ochelarilor tai:

  1. Nu folosi materiale textile sau servetele din hartie pentru stergerea ochelarilor.
  2. Nu aplica substante de uz casnic pe lentile pentru curatare.
  3. Nu aseza ochelarii cu lentilele in jos pe suprafete dure.
  4. Pastreaza intotdeauna ochelarii intr-un toc special, infasurati cu o laveta din microfibra pentru a evita riscul deteriorarii acestora la agitarea tocului.
  5. Nu lasa ochelarii pe bordul masinii in lumina soarelui si nu ii expune la temperaturi ridicate.

Intretinerea si curatarea corecta si adecvata a lentilelor ochelarilor tai este deosebit de importanta, atat pentru cresterea duratei de viata a acestora, cat si pentru asigurarea unei vederi mai bune, a unui confort sporit si a unui nivel inalt de siguranta.

Profi Optic iti pune la dispozitie o selectie variata de solutii speciale pentru ingrijirea ochelarilor, precum si accesorii dedicate protectiei acestora. Te asteptam in cabinet pentru a gasi impreuna solutia potrivita pentru tine.