Ce probleme de sănătate poți avea dacă ai ochii roșii?

Ochii roșii pot fi un simptom al diverselor probleme, variind de la oboseală și alergii până la infecții oculare. Este important să înțelegem cauzele acestui fenomen și să identificăm soluțiile potrivite pentru a reveni la starea de bine.

În structura ochiului există un înveliș transparent care poartă denumirea de conjunctivă, care este foarte bine vascularizat. În momentul in care unul dintre vasele de sânge se sparge inundă albul ochiului (sclera). Acest lucru se poate întâmpla și din cauza unor lovituri puternice sau accidente, însă de cele mai multe ori ochii roșii nu au cauze evidente si ușor de identificat. Cu toate acestea este bine să ținem cont de faptul ca ochii noștri ne transmit semnale permanent, înroșirea acestora însemnând fie o hemoragie subconjunctivală cauzată de o lovitură, fie un semn al hipertensiunii arteriale severe sau al unei afecțiuni hematologice.

Ochii roșii: cauze comune

1. Alergii:

Expunerea la polen, praf sau animale de companie poate provoca iritații și ochii roșii.

2. Infecții:

Conjunctiva și alte infecții oculare pot duce la roșeață și secreții.

3. Oboseală, privitul îndelungat la ecrane digitale

Un motiv destul de des întâlnit care duce la apariția de ochi roșii este reprezentat de lungile perioade de timp petrecute in fața ecranelor digitale.

Lumina albastra poate provoca, pe lângă ochi roșii, și alte simptome precum: vedere în ceață, dureri de cap, lăcrimare, etc. Detalii găsești aici.

Tratamente recomandate pentru ochii roșii:

1. Picături pentru ochi:

Utilizarea picăturilor oftalmice hidratante sau antialergice ameliorează simptomele de ochi roșii și obosiți.

2. Comprese:

Aplicarea unor comprese reduce inflamația si disconfortul.

3. Administrarea de suplimente alimentare:

Combinația de extracte și vitamine din suplimentele alimentare special concepute pentru sănătatea ochilor ajută la menținerea funcțiilor și a sănătății și la reducerea incidenței afecțiunilor.

4. Folosirea de lentile cu tratamente speciale:

Pentru cei care își petrec foarte mult timp in fața calculatorului, recomandăm purtarea de lentile speciale pentru lucru la calculator, care au rolul de a bloca lumina nocivă emisa de dispozitivele digitale si alte corpuri ce emit lumină artificială. O pauză regulată de la calculator și odihna adecvată previne oboseala ochilor.

Dacă ai mereu ochi roșii și obosiți îți recomandăm o schemă eficientă de tratament natural aici .