Ochelari de soare polarizati

Ochelari de soare polarizati, o alegere buna pentru ochii noștri. Aceștia sunt de 10 ori mai sensibili la expunerea solară decât pielea. Sensibilitatea la lumina soarelui difera in intensitate de la o persoana la alta, bineinteles, însă cu siguranta si tu ai simțit macar o data nevoia să te încrunți când ești în aer liber fara ochelarii de soare la ochi, vara pe soare puternic, sau iarna cand e zapada afara.

Pe langa senzatia descrisa mai sus, generata de sensibilitatea la lumina, mai apare si fenomenul de stralucire, dat de modul in care se reflecta lumina soarelui pe diferite suprafete, care, in final, cauzeaza un efect de orbire, foarte deranjant.

Scăpăm de acest efect deranjant de orbire, protejandu-ne in acelasi timp ochii de actiunea nociva a razelor UV, prin purtarea ochelarilor de soare cu lentile polarizate.

Ce este lumina polarizata?

In mod normal, lumina naturala se deplaseaza in toate directiile, fiind deci nepolarizata. Atunci cand razele de lumina se reflecta pe o anumita suprafata specifica, precum un luciu de apa, zapada, ferestre sau soseaua umeda, acestea se aliniaza si iau o singura directie, transformandu-se in lumina polarizata. Aceasta lumina polarizata este de obicei orientata in plan orizontal, determinand acel efect de orbire deranjant pe care il experimentezi cand esti la volan, la plaja sau la munte iarna.

Cum te ajuta lentilele polarizate?

Lentilele polarizate sunt dotate cu o tehnologie speciala, aliniata orizontal, care functioneaza ca un filtru foarte eficient ce absoarbe razele de lumina polarizate orizontal in mod natural. In acest fel, acele reflexii deranjante si uneori chiar periculoase sunt eliminate de acest filtru al lentilelor polarizate.

Datorita tehnologiei incorporate, ochelarii de soare polarizati reduc strălucirea soarelui cu o eficiență de zece ori mai mare decât cea oferită de ochelarii de soare clasici, fiind varianta cea mai recomandata in zilele insorite, mai ales ca ofera o protectie ridicata impotriva razelor UV si ajuta si la o perceptie a culorilor mult mai clara si mult mai contrastanta.

4 situatii in care trebuie sa porti ochelari de soare polarizati

Lentilele polarizate sunt o opțiune excelentă pentru oricine își petrece timpul în aer liber. Acestea se potrivesc oricui vrea sa isi protejeze ochii de razele UV si sunt recomandati si pentru cei care au dioptrii, ajutand in mod special persoanele cu sensibilitate ridicata la lumina.

Razele UV pot fi intensificate daca se reflecta in suprafete precum apa, nisipul, zapada, asfaltul sau iarba. Daca practici activitati in preajma acestor suprafete, este bine de stiut ca lentilele polarizate vor reduce luminozitatea reflectata pe aceste suprafete.

Pentru ca vrem ca tu sa ai cea mai placuta experienta cu utilizarea ochelarilor polarizati atunci cand desfasori diferite activitati in aer liber, am creat o lista de situatii in care acest tip de ochelari de soare iti pot usura semnificativ viata:

  1. Atunci cand petreci mult timp la volan

Sofatul este una dintre cele mai solicitante activități atunci când vine vorba de vedere. Ochii trebuie să proceseze cantități foarte mari de informații și să adapteze focalizarea rapid și des intre diferite zone vizuale.

Atunci cand reflexiile luminii solare de pe carosabilul umed, parbrize sau capote iti distrag atenția des, semafoarele, alti participanti la trafic sau tablitele de semnalizare pot fi usor trecute cu vederea.

Lentilele polarizate reduc strălucirea orbitoare și reflexiile incomode și iti oferă o vedere clară, confortabilă și cu contrast puternic pe șosea. În plus, lentilele polarizate sunt perfecte si pentru condus  în condiții de ceață, pentru că te ajută să vezi mai bine conturul și detaliile obiectelor.

Pentru ca elimina reflexiile din plan orizontal si pentru ca absorb o mare parte din lumina solara, sofatul pe timp de zi cu lentile polarizate va deveni o placere.

Asigura-te insa că poti citi afișajele de bord prin lentile!

  1. Atunci cand practici pescuitul si sporturi nautice

Dacă te numeri printre pasionatii de pescuiț, de iesiri cu barca sau iti place sa practici alte sporturi nautice, ochelarii de soare polarizați pentru sport sunt cea mai buna alegere.

Ochelarii de soare polarizați iti protejează ochii blocând strălucirea reflectată de pe suprafața apei si iti permit sa ai o vedere clara. Acest lucru poate fi util atunci când pescuiesti sau dacă există un obstacol sub apă, care ar putea fi periculos pentru barcă sau canoe.

Sporturile outdoor au o mare expunere la particulelor fine de praf si ganganii mici, totodata si la vant. Ochii tai sunt pe deplin protejati in acest caz daca alegi forma si dimensiunea corecta a ochelarilor polarizati.

  1. Atunci cand mergi in drumeții sau in locuri cu multa zăpadă

Reflexii pe apă, pe drumul umed sau pe zăpadă, toate acestea îți orbesc ochii.

Acesti factori externi, la drumeții, alpinism sau în excursii la ghețar, duc repede la semne de oboseală a ochilor, deoarece retina încearcă în mod repetat să se adapteze optim la strălucire și la condițiile de lumină din ce în ce mai schimbătoare.

Ochelarii de soare polarizati iti asigura un confort vizual normal, lasa sa patrunda doar lumina verticala la ochi, și astfel reduc strălucirea orbitoare și te ajută să vezi clar.

De asemenea iti pot oferi un nivel ridicat de protecție UV pe întreaga suprafață a lentilei, chiar și pe partea posterioară a acesteia si reduc lumina foarte puternică reflectata pe apă și zăpadă.

Ochelarii de soare polarizati sunt utili pe tot parcursul anului, chiar şi în zilele înnorate, mai ales în zonele de altitudine, acolo unde indicele de radiaţii ultraviolete poate fi periculos de mare.

  1. Atunci cand esti foarte sensibil la lumina puternica

Daca esti una dintre persoanele sensibile la lumina puternică, te vei bucura de un confort vizual crescut, pentru ca lentilele polarizate vor reduce semnificativ efectul de stralucire deranjant dat de reflexia razelor de lumina pe diferite suprafete.

Ochelarii de soare polarizati sunt deci o alegere excelentă pentru a trai din plin experientele tale preferate, fara ca bucuria momentelor sa iti fie umbrita de efectul de orbire deranjat si de stralucirea puternica a razelor de lumina pe suprafete. In plus, atunci cand esti la volan, cand esti pe apa sau in drumetii, ochelarii polarizati te vor mentine in siguranta, protejandu-te nu doar de soarele puternic, dar si de eventuale accidente.

Te invitam in cabinetul Profi Optic Iasi de pe Bulevardul Nicolae Iorga, nr.39, bl.H2 parter (vis-a-vis de Gara Internațională Nicolina), unde te asteptam cu sfaturi, consultatie si o colectie impresionanta de rame pentru orice gusturi si orice buzunar!