Ne confruntăm cu o epidemie de miopie

Miopia infantilă a devenit o problemă cu proporții alarmante.

Cu 60 de ani în urmă, doar 10-20% din populația chineză era afectată de miopie. În contrast, astăzi, până la 90% dintre adolescenți și tinerii adulți din China suferă de această afecțiune. În Seul, procentul este chiar mai mare, cu 96,5% dintre bărbații de 19 ani având miopie. În Statele Unite și Europa, aproximativ jumătate dintre adulții tineri prezintă miopie, ceea ce reprezintă o creștere dublă față de prevalența din urmă cu 50 de ani. La nivel global, se estimează că aproximativ 2,5 miliarde de persoane, adică aproximativ o treime din populația mondială, sunt afectate de miopie.

Este vital să testați în mod regulat vederea copilului dumneavoastră!

„Aproape jumătate din populația globului ar putea fi mioapă până în 2050” – Institutul Brian Holden

The impact of myopia and high myopia Report of the Joint World Health Organization–Brien Holden Vision Institute Global Scientific Meeting on Myopia

Îngrijorarea legată de avansarea miopiei este tot mai profundă atât pentru Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cât și pentru oftalmologi, specialiști în sănătate publică și părinți. Noile cercetări sugerează că miopia poate majora probabilitatea dezvoltării unor afecțiuni oculare grave, care pot afecta vederea sau chiar cauza orbire. Se anticipează că miopia va deveni o cauză principală a orbirii permanente la nivel mondial. Experții și cercetătorii sunt angajați în studii intensive pentru a descifra cauzele miopiei și a descoperi soluții eficiente pentru a încetini progresul acestei afecțiuni.

Importanța examinărilor oculare regulate.

Este crucial să facem copiilor examinări oculare regulate pentru a depista în stadii incipiente orice anomalie vizuală sau oculară. Un plan de intervenție precoce și personalizat poate contribui la reducerea progresiei și a riscurilor asociate cu miopia. Aceste teste sunt și mai esențiale dacă unul sau ambii părinți au miopie.

Este posibilă încetinirea progresiei miopiei?

Studii clinice au demonstrat că, printr-un plan de îngrijire oculară personalizat, progresia miopiei poate fi încetinită sau chiar oprită. Deși încă nu există un tratament definitiv, există diverse metode care au arătat eficiență în încetinirea sau stoparea progresiei bolii.

Planul nostru de supraveghere și tratament contribuie la detectarea și corectarea prematură a miopiei, diminuând astfel posibilitatea apariției unor probleme oculare pe termen (dezlipire a retinei, degenerare maculară miopică, precum și riscul de glaucom  și cataractă). Acesta analizează șansele ca un copil să manifeste miopie, luând în considerare factorii medicali asociați cu boala, estimează riscul de evoluție a miopiei, propune și ajustează terapia cea mai potrivită pentru fiecare pacient și monitorizează progresul în gestionarea miopiei pe o perioadă îndelungată.