Lentile ieftine vs lentile bune. Tu ce alegi?

Lentile ieftine

Ați luat în considerare achiziționarea de lentile ieftine de ochelari?

Sau poate ați fost tentat să cumpărați ochelari de soare ieftini de la un chioșc. Sau ochelari de citit de la un supermarket?

De ce să plătiți sute de lei atunci când există lentile ieftine? Ochelarii mai și arată la fel de bine. Nu-i așa?

Ne dorim cu toții să evităm să cheltuim banii greu câștigați. Tranzacțiile, care par prea bune pentru a fi adevărate, atunci când cumpărăm ochelari nu sunt altfel decât tranzacțiile care sună prea bine atunci când cumperi altceva. Puteți economisi bani doar în aparență, dar produsul de multe ori nu corespunde așteptărilor dumneavoastră.

Întrebarea pentru purtătorii de ochelari este:

Știi ce firmă a produs lentilele de pe ochelarii tăi?

Suntem tentați să spunem că nu contează producătorul. Contează doar dacă pe lentile sunt aplicate anumite tratamente cum ar fi antireflex sau dacă este fotocromatică (heliomată).

Producătorii cu zeci sau sute de ani de experiență, precum Rodenstock, Zeiss, Hoya, Essilor, Seiko, Interoptik produc lentile cu antireflex, filtre de calculator, lentile fotocromatice, cât și o multitudine de chinezi, “pe vapor”.
Care este diferenta intre lentilele produse de catre o firma serioasă care îți garantează materialele si tratamentele și “chinezariile” ieftine?

-calitatea vederii

Lentilele la care producătorul a redus la minim aberatiile optice, oferă o mai bună calitate a vederii. La lentilele ieftine centrul optic, de exemplu, este doar o “chestiune” teoretică.

– calitatea tratamentelor de suprafață, (antireflex)

Despre tratamentul de pe lentile multă lume știe doar că trebuie doar să aibă cât mai multe straturi. Puțini știu ce ar trebui să facă și de ce punem tratamet antireflex pe lentile. Antireflexul înlătură strălucirile de pe suprafața lentilei, acesta este rolul lui. Cu cât este mai performant (indiferent de numărul de straturi), cu atât imaginea va fi mai clară!

– durabilitatea,

Nu vreți să vedeți o lentilă ieftină de la un producător necunoscut cum arată după câteva luni. Chiar și în condiții de intreținere cât de cât corectă tratamentul antireflex este deteriorat.  De multe ori, lentilele însăși sunt “îngălbenite” și nu mai ai cum să mai vezi clar prin ele.

– calitatea materialului fotocromatic,

Multe persoane renunță la a mai purta lentile heliomatice. Lentilele anterioare, tot heliomatice, arătau urât și deranjau la interior. Acesta este un semn ca lentilele anterioare au fost de calitate slabă. Și evident, după o perioadă scurtă, nu se mai închid sau nu se mai deschid, rămân pătate, colorate neuniform, etc.

Diferențe între lentilele ieftine și cele de calitate ar mai fi, însă astea ar fi câteva mai importante. Aspecte pe care oricine le poate verifica.

Astfel: in momentul in care va comandati ochelari, intrebati despre PRODUCATORUL lentilelor, dacă veți primi ambalajul original al lentilelor care să confirme aceste lucru, eventual și un certificat de calitate! Informați-vă cu atenție deoarece stiți vorba romanului: “drag ca lumina ochilor”!!!

Este o chestiune personală decizia de achiziționa lentile bune sau lentile ieftine. Dar dacă, costul de moment al lentilelor chiar este o problemă, alegeți ca lentila ieftină să aibă o proveniență cunoscută. Essilor are gama ieftină Smile, Zeiss are Synchrony, Interoptik  are Aveo, etc.

Vă asigurați, astfel, măcar o origine controlată și nu riscați să vă puneți în pericol sănătatea ochilor.

Alege să îți comanzi ochelarii la magazine de optică medicală care își respectă clienții și care montează pe rame exact lentilele pe care le-ai comandat. Noi ținem mult la acest aspect și îți garantăm o practică corectă.

Dacă ești din Iași și vrei sa fii sigur că pe ochelarii tăi sunt montate exact lentilele pentru care ai plătit chiar dacă ai optat pentru lentile ieftine programează-te accesând linkul următor și vizitează-ne https://profiopticiasi.ro/fa-o-programare/

În încheiere vreau să mulțumesc prietenilor de la Optic Plus Bacau pentru inspirație. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=397998873634286&set=a.105164846251025&type=3&theater