fbpx
Ce pret au ochelarii de vedere cu lentile progresive?

Odata cu inaintarea in varsta, ochii tai, asemenea intregului tau corp, imbatranesc si obosesc, lucru care poate duce la slabirea vederii, atat la apropiere, cat si la distante mari sau intermediare. Si atunci, pentru a-ti asigura confortul vizual deplin si pentru a-ti corecta vederea, esti pus in situatia de a alege intre 2-3 perechi de ochelari pentru fiecare necesitate vizuala, sau o singura pereche de ochelari cu lentile progresive.

Lentilele progresive sunt caracterizate prin trei zone vizuale distincte, care iti permit sa vezi clar atat cand citesti, cat si cand privesti in departare sau la distante intermediare. Complexitatea acestora vine la pachet cu multe variabile legate de nevoile ochilor tai si de preferintele tale, iar pretul difera in functie de aceste variabile.

„Cat costa o pereche de ochelari de vedere cu lentile progresive?” – este una dintre cel mai des primite intrebari de catre noi pe canalele unde ne place sa tinem legatura cu tine, cel care ai cumparat de la noi, ne-ai vizitat in cabinet sau iti doresti sa ne vizitezi pentru ca simti ca ochii tai au nevoie de atentie si protectie.

Si este o intrebare absolut normala, dat fiind faptul ca achizitionarea unor ochelari de vedere reprezinta o investitie destul de importanta. Si tocmai pentru ca este o investitie importanta in viitorul si sanatatea ta, pentru a iti raspunde la aceasta intrebare avem nevoie ca mai intai sa te cunoastem.

De ce variabile depinde pretul ochelarilor cu lentile progresive?

  1. Dioptriile tale

Inainte de a stabili pretul ochelarilor progresivi, este necesar sa stim cu exactitate ce dioptrii ai. Prin urmare, trebuie sa vii in cabinet unde iti putem oferi o consultatie oftalmologica, in urma careia vom stabili cu acuratete care sunt dioptriile tale, pentru a putea merge mai departe si a-ti recomanda varianta cea mai buna de lentile si rame, personalizate pe nevoile tale vizuale si pe stilul tau.

PS: chiar daca tu crezi ca stii ce dioptrii ai, daca nu ai mai fost la control de ceva timp, este bine sa refaci verificarea dioptriilor, pentru ca acestea pot varia odata cu trecerea timpului.

  1. Ramele pe care le alegi

Rama pe care o alegi influenteaza atat tipul de lentile ce pot fi montate pe aceasta, cat si costul total al ochelarilor tai. Exista o varietate de rame disponibile pe piata, cu particularitati tehnice specifice (rame intregi, pe capse sau pe fir, etc.). Fie ca ti-ai cumparat deja rama sau inca nu te-ai decis la un anumit model, estimarea unui pret total corect al ochelarilor progresivi, fara sa cunoastem in detaliu caracteristicile ramei pe care vor fi montate lentilele, este imposibil.

De aceea, pentru un pret cat mai real, este necesar sa vii in cabinetul de optica medicala.

  1. Lentilele pe care le preferi

Lentilele sunt cea mai importantă parte o ochelarilor progresivi. Pentru a obtine o calitate a vederii care sa se apropie de vederea naturală, în alegerea lentilelor progresive nu este loc de compromisuri.

Diferențiere se face in funcție de designul progresiv, de tehnologiile constructive și de gradul de personalizare. Raportul preț-performantă este un criteriu important ce trebuie luat in calcul in alegerea lentilelor progresive potrivite.

  1. Nevoile tale de protectie la lumina

Pe langa dioptrii si cele trei zone vizuale ale lentilelor progresive, este necesar sa stim si detalii legate de nevoia ta de protectie la lumina. Daca petreci multe ore pe zi in fata ecranelor digitale, iar ochii tai obosesc sau se usuca, va fi nevoie si de tratament de protectie la lumina emisa de ecrane aplicat pe lentile. Acest lucru va influenta pretul total al ochelarilor de vedere cu lentile progresive pe care doresti sa ti-i achizitionezi.

In plus, lentilele progresive sunt si ele de mai multe tipuri si sunt conditionate de tipul de rama ales, preferintele, necesitatile tale vizuale sau dioptrii. Acestea pot fi heliomate, albe, subtiate sau nesubtiate, etc. Fiecare aspect luat in considerare in alegerea lentilelor progresive influenteaza costul total al ochelarilor tai.

  1. Este prima pereche de ochelari cu lentile progresive?

Un alt detaliu pe care avem nevoie sa il cunoastem si care va influenta atat alegerea ramelor si lentilelor cat si pretul total al ochelarilor, este daca ai mai purtat vreodata ochelari progresivi sau aceasta este prima pereche.

Acomodarea cu ochelarii progresivi poate fi mai dificila decat in cazul ochelarilor de vedere obisnuiti, de aceea, fiecare componenta a ochelarilor trebuie sa te ajute in acest sens, creandu-ti confortul vizual de care ai nevoie.

Prin urmare, daca vrei un pret cat mai corect si real pentru ochelarii de vedere cu lentile progresive, cel mai bine este sa vii in cabinet, unde specialistii nostri te vor indruma pe calea celor mai bune alegeri, oferindu-ti toate informatiile de care ai nevoie si raspunzandu-ti la toate intrebarile legate de sanatatea ochilor tai.

PS: Daca te programezi acum, beneficiezi de CONSULTATIE GRATUITA si 20% REDUCERE la orice comanda completa (rame + lentile + manopera) realizata in cabinet. Programeaza-te aici!